HAVUZ TALEBİNİZ SADECE 3 ADIMDA HAYALDEN GERÇEĞE DÖNÜŞSÜN!

1 BAHÇENİN RESMİNİ ÇEK!
2 WHATSAPP'DAN
0 530 144 72 13'E GÖNDER
3 HAVUZUNUZ BAHÇENİZE GELSİN!

Görüş ve önerileriniz için lütfen info@havuzizmir.net mail adresine talebinizi iletin. Teşekkür ederiz!

Liner havuzlarının ortalama kurulum maliyeti

Liner havuzlarının ortalama kurulum maliyeti
Bir vinil liner havuzlarının ortalama kurulum maliyeti kurulum

Tamamen Taşeron Proje (Kendi Başına Yapım Yok)

Bir vinil liner havuzlarının ortalama kurulum maliyeti (boyut ve yere göre) kurulum için $22.000 - $50.000 arasındadır. Gördüğünüz gibi, bir havuz yapım maliyeti, şeklin boyutuna ve zorluğuna, aynı zamanda ülkenin bölgesine, toprak durumuna, dolaşım sistemine ve aksesuarlara bağlı olarak büyük ölçüde değişir. Kurulum istediğiniz yılın zamanı, çoğu yüklenici işin yavaş olduğu soğuk aylarda sezon dışı yapılarda indirim sunacağı için teklif vereceğiniz fiyatı bile etkiler. Bununla birlikte, vinil liner havuzlar boyut ve özelleştirme açısından son on yılda uzun bir aşama kat ettiği için fiyatı her zaman düşürmenin veya artırmanın yollarını bulabilirsiniz. Vinil havuzların 100.000 doların üzerinde bir fiyata satın alındığını ve kurulduğunu görmek mümkündür. Büyük olmasını isterseniz ve bir kaydırak, dalış tahtası, şelale, güverte jetleri, yayılma spa, süslü çitler, fıskiye ve ek peyzaj ihtiyaçları gibi birçok ek özellik ekliyorsanız ekstra sıhhi tesisat istemelisiniz.

Tipik olarak, bir havuz firması kiraladığınızda havuzdan güverteye ve peyzaj alanına kadar tüm açık alanınızı kapsayacak şekilde kiraladığınız bir ürün paketini tercih edebilirsiniz (hatta yeni dış mekân mutfağınızı kurabilirsiniz). Neyin dâhil olduğunu sorduğunuzdan ve yazılı olarak aldığınızdan emin olun, böylece tam olarak ne için ödeme yaptığınızı ve ayrı olarak ayarlanması gereken başka bir şey olup olmadığını öğrenin.

Projenize teklif vermek ve geri gelen fiyat aralığına hazırlanmak için birkaç farklı yükleniciyle iletişime geçmek istersiniz. Bu fiyata neyin dâhil olduğunu bildiğinizden ve döşeme ve (çit) gibi temel kurulumdan bir şey alıyorsanız emin olun. Daha ucuz her zaman daha iyi olmasa da, en yüksek fiyat noktası da her zaman en iyisi değildir. Her biri için nelerin dâhil edildiğini öğrenin ve ardından bir havuz yapımı elemanını işe almak için önerilerimize ve ipuçlarımıza bakın.

Tamamen Kendiniz Yapın Ya Da Kısmen Taşeron Desteği Alın

Bir havuz kiti satın aldığınızda, bu sizi projenin genel yüklenicisi yapar. Bununla birlikte, havuzunuzu kendiniz yapmayı tercih ettiğinizde, daha az para ile havuz elde edebilirsiniz, bu da normalde karşılayamayacağınız özelliklerle genellikle daha büyük veya daha temiz bir havuz sahibi olabileceğiniz anlamına gelir.

Bir havuz inşa etmek, gerçekten B Adımına geçmeden önce A Adımı tamamlamanın bir montaj hattıdır. O açıdan baktığınızda, projenin her adımından başlayarak sıçramaya bakarsanız, hangi adımları hızlı bir şekilde yapmanız gerektiğinin anlayabilir, kendiniz tamamlayabilirsiniz. Sonrasında, kendi başınıza rahatça mücadele edip etmeyeceğinizi veya daha kolay alt-sözleşme yapmayı isteyip istemediğinizi belirlemek için biraz araştırma yapabilirsiniz.

Havuzunuzun genel yüklenicisi olarak göreviniz, yapılması gereken her iş için işçi kiralamaktır (kendiniz veya başka biri). Çalışmayı alttan çıkarmayı seçtiğinizde, kendiniz bir yapım elemanına tamamlatmak istemediğiniz tüm adımları çoğu kez alt üst edebilirsiniz. Bir havuz kurmanın en yaygın taşeron adımları kazı (çukuru kazmak), elektrik işleri, zemin kaplaması ve çittir.

Ne olursa olsun, hangi projeye katılıyorsanız, projenin tamamı için sözleşme yaparsanız yaptığınız gibi birkaç potansiyel taşeronla iletişim kurun. Bazı taşeronlar, ev sahibi ile birlikte çalışmayı seçebilir ve onlarla çalışmak isterseniz fiyatını düşürür.

Bir kurucuyu kurulumunuzun çeşitli alanları için taşeronlaştırırsanız, bunlar genellikle tekliflerinde çok sayıda adımı kapsayacaktır. Elektrik işleri, zemin kaplaması ve bazen kazı, inşaatçınızın yapacağı işlerdir tüm kurulumu yapmak için işe alınmış olsalar bile alt sözleşmeye tabidir. Aşağıdaki rakamlar, bütçeleme maliyetlerine yardımcı olması gereken kaba tahminlerdir ve fiyatlar bölgeye bağlı olarak değişecektir. Bunlar, izinlerinizi veya prefabrik havuz seti maliyetinizi içermez.

KAZI

Bir prefabrik havuz ekskavatörü sizi 800 ila 2000 dolar arasında masrafa sokabilir (avluya erişim, eğim, kazı boyutuna, alt alana ulaşmak için gereken mesafeye ve kiri uzaklaştırma maliyetine bağlı olarak). Veya muhtemelen bir kazıcıyı $300-$600 karşılığında kiralayabilir ve işi kendiniz yapabilirsiniz.

 

Bu Proje İçin Gerekli Tüm Kazı Ve Kaldırmaları Yapabilir Misiniz?

Gerçek şu ki, kazılmış ve temizlenmiş çok fazla kir olacaktır. Bahsetmek gerekirse, döşenmesi gereken duvarlar ve düzeltilmesi gereken bir prefabrik havuz tabanı… Havuzunuz bittikten sonra tadını çıkarmanızı istiyoruz, işlemden sonra kendinizi yorgun hissetmenize gerek yok. Vücudunuzun bu tür bir işi halledebileceğinden emin olun veya bu işleri yapmak istemiyorsanız bazı arkadaşlarınızdan yardım alın.

HANGİ EKİPMANA İHTİYACINIZ OLACAK?

Bazı ağır iş ekipmanları işi daha hızlı hâle getirmekle kalmaz, aynı zamanda çok daha kolay hâle getirir! Örneğin, kazma bölümünüz için bir mini ekskavatör veya mini yükleyici düşünebilirsiniz. Makinenin ekstra maliyeti, bir ekskavatörün maliyetinden çok daha az olacaktır ve çukuru kazmakla karşılaştırıldığında size inanılmaz bir zaman kazandırır.

Aşağıdaki ortalama maliyetler, yer altı prefabrik havuz kitinizi satın almış olduğunuzu ve sadece kurulumu dikkate aldığınızı varsayar.

TOP