HAVUZ TALEBİNİZ SADECE 3 ADIMDA HAYALDEN GERÇEĞE DÖNÜŞSÜN!

1 BAHÇENİN RESMİNİ ÇEK!
2 WHATSAPP'DAN
0 530 144 72 13'E GÖNDER
3 HAVUZUNUZ BAHÇENİZE GELSİN!

Görüş ve önerileriniz için lütfen info@havuzizmir.net mail adresine talebinizi iletin. Teşekkür ederiz!

Tedavi Amaçlı Havuzlarda Nelere Dikkat Edilmeli?

Tedavi Amaçlı Havuzlarda Nelere Dikkat Edilmeli?
Tedavi Amaçlı Havuzlarda Su Sıcaklığı Nasıl Olmalıdır?

Havuz modelleri sadece yüzmek, eğlenmek amaçlarının dışında tedavi amaçlı havuzlar olarak da kullanılabilir. Suyun fiziksel yapısı sayesinde, egzersiz performansının gösterilebileceği havuzlarda, bazı noktalara dikkat etmek gereklidir.

Farklı sıcaklık derecelerini kullanarak, terapi havuzu kullanabilir, su sporu ve spanın avantajlarını birleştirerek, sıcak ve soğuk suyun sağlığınıza olan yararlarından faydalanabilirsiniz.

Tedavi Amaçlı Havuzlarda Su Sıcaklığı Nasıl Olmalıdır?

Havuz sıcaklıkları, insan vücudu üzerinde farklı etkilere neden olmaktadır. Sıcak ve soğuk su, sağlık için birçok fayda sağlar.

  • Esneklik artar ve kaslar güçlenir.
  • Tıbbi birçok semptom hafiflemeye başlar.
  • Vücut denge ve çevikliği artmaya başlar.
  • Eklem şişmesi azalmaya ve ağrılar azalmaya başlar.

Bazı insanlar için 77 derecelik bir su sıcaklığı rahatsız olabilirken, bazı insanlar için bu derece normaldir. Tedavi amaçlı havuz kullanan birçok kişi 72 derece ya da daha yüksek havuz suyu sıcaklığını tercih etmektedir.

  • Atletik eğitim yapan kişiler için 72-77 derece havuz suyu sıcaklığı
  • Olimpik havuzlar için 77-82 derece havuz suyu sıcaklığı
  • Terapötik havuz sıcaklığı için 90-95 derece havuz sıcaklığı idealdir.

Terapi Havuzlarının Boyutu Ne Olmalıdır?

Prefabrik terapi havuzları için yeterli derinlik 1.5-2 metre derinliğe sahip ılık su havuzları olarak yapılandırılmaktadır. Yerüstü su terapi havuzlarında bazı özellikler bulunmalıdır.

  • Havuzun en az 1.5-2 metre su derinliği sunması gerekir.
  • Havuz iç duvarları, su terapisi için kullanılacak egzersiz cihazlarının kolayca delemeyeceği sağlamlıkta olmalıdır.
  • Havuz duvarları ve zemini izolasyonunun yapılmış olması gerekir.

İzmir Havuz uzman grafiker ve mühendisleri tarafından düzgün şekilde tasarlanan bir su terapi havuzu, havuza giriş ve çıkışların kolaylaştığı bir modernizasyona sahiptir. Merdivenler, rampalar, basamaklar ve terapi amaçlı havuz ekipmanları yapılan plana göre yerleştirilir.

Terapi Havuzlarında Hangi Ekipmanlar Kullanılır?

Bir sualtı terapi ekipmanı için, ağır hizmet tipi, aşındırıcı olmayan plastik malzemelerden yapılmış ekipmanlar kullanılır. Bu ekipmanlar içinde yatak ve dikey tutma çubukları, paralel çubuklar bulunur.

  • Su koşu bantları,
  • Su bisikleti
  • Su altı merdiven tırmanıcısı
  • Sualtı eliptik
  • Sualtı paralel bar ve sandalyeler
  • Sualtı kayak makinesi gibi birçok ekipman, terapi havuzlarında kullanılabilmektedir.

Tedavi amaçlı havuzlarda, yüzdürme cihazına bağlı olarak, çoğu zaman da suyun direncini artırmak için el ve ayakların bağlı olduğu direnç cihazları kullanılabilmektedir.

Tedavi Amaçlı Havuz Donanımı Nasıl Olmalıdır?

Terapi havuzları düzgün tasarlanmış olmalı ve havuza giriş çıkışların kolaylıkla yapılıyor olması gerekir. Yıllardır prefabrik havuz ürünleri ile sektörde adını duyurmuş ve kaliteli hizmetleriyle memnuniyet kazanmış Sermed Havuz, konusunda uzman tasarımcıları ve mühendislerinin yapacağı plana göre terapi havuzunu oluşturabilir, sadece yüzme amaçlı değil, daha sağlıklı bir bedene kavuşmak için de tercih edebilirsiniz.

Havuza erişim merdivenleri, yerüstü su terapi havuzlarında en önemli donanımdır. Havuza erişim merdivenlerinde, dayanıklılık ön planda olmalı ve kaliteli malzemelerden yapılmış olmalıdır.

İç ve dış merdivenlerde, en az 50 mm’lik el korkulukları bulunmalıdır. Büyük su terapi havuzları için gazla çalışan ısıtıcılar, küçük terapi havuzları için elektrikli ısıtıcılar tercih edilmelidir.

Tedavi Amaçlı Havuzlarda Sanitasyon Sistemi Nasıl Olmalıdır?

Sadece tedavi amaçlı havuzlarda değil, tüm prefabrik havuz ve diğer havuz modellerinde sanitasyon ve filtreleme sistemi oldukça önemlidir. Küçük su terapi havuzlarında sanitasyon sistemi, kartuş filtreleme kullanmaktadır. Bunun anlamı ozon enjeksiyon sistemine bağlı bir ozon üreten sistem anlamına gelmektedir.

Sanitasyon sistemi; su arıtma sisteminin, havuz için iki bağımsız dezenfektan sistemine sahip olması için gereklidir. Genel olarak bu işlem; klor ya da brom gibi kimyasallarla ya da farklı dezenfektanlarla gerçekleştirilmektedir.

Tedavi Amaçlı Havuzlara Neden İhtiyaç Duyulur?

Su terapi havuzları, terapötik birçok fayda sağlamaktadır. Tedavi amaçlı havuzlar, sadece rahatlamak ya da ılık suda vücudu dinlendirmek için değildir.

  • Güç kazanmak
  • Vücut dengesini sağlamak
  • Fiziksel ve duygusal acıyı azaltmak
  • Kilo yönetimi
  • Stres azaltma

Su terapi havuzlarında diyabet, hamilelik egzersizleri, eklem ağrıları, yaşlanma etkileri, Alzheimer, kronik sırt, boyun, kas, eklem ağrısı ve daha birçok hastalık etkileri en aza indirilmektedir.

Sermed Havuz 10 yılı aşkın süredir sektör içinde sürdürdüğü kaliteli ve profesyonel hizmetlerinde, prefabrik havuz hizmeti sunmaktadır. Siz de hizmetlerimizden yararlanarak, isterseniz eğlence havuzu isterseniz tedavi amaçlı havuz tercihiniz için, uzman ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

 

TOP