HAVUZ TALEBİNİZ SADECE 3 ADIMDA HAYALDEN GERÇEĞE DÖNÜŞSÜN!

1 BAHÇENİN RESMİNİ ÇEK!
2 WHATSAPP'DAN
0 530 144 72 13'E GÖNDER
3 HAVUZUNUZ BAHÇENİZE GELSİN!

Görüş ve önerileriniz için lütfen info@havuzizmir.net mail adresine talebinizi iletin. Teşekkür ederiz!

Havuz Kimyasallarının Doğru Depolanması

Havuz Kimyasallarının Doğru Depolanması
Havuz kimyasallarının doğru kullanımı kadar doğru depolanması havuz sahiplerini ...
Havuz temizleme kimyasallarının doğru kullanımı kadar doğru depolanması da önemli bir konu olarak havuz sahiplerini ilgilendirmektedir. Havuz kimyasallarının doğru depolanması için yazımız içerisinde 5 adet ipucu yer almaktadır. Tüm bu adımlar takip edildiğinde havuz kimyasallarının doğru bir biçimde saklanması ve depolanması mümkün olacaktır.
 
Havuz temizleme kimyasallarının güvenli bir biçimde muhafaza edilmesi sayesinde havuz ortamınız tehlikesiz şartlara kavuşacak; kullanılan aile havuzlarında daha eğlenceli ve risksiz şartlar sağlanmış olacaktır. 
 
Söz konusu yüzme havuzu kimyasalları, havuz suyunuzun berrak, temiz ve ışıl ışıl tutulması ve de kirleticilerden uzak tutabilmek için gerekli olmaktadır. Ancak düzgün bir biçimde havuz kimyasallarının saklanması sağlanamaz ise tehlikeli sonuçlar doğabilmektedir. 
 
Havuz Kimyasalları Gerekli Şekilde Saklanamazsa…
 
Kullanılacak olan havuzların kimyasallarının doğru ve uygun bir biçimde saklanması son derece önemlidir. Kimyasallar doğru şekilde saklanamadığında havuz kullanımını gerçekleştiren kişiler için tehlikeli sonuçlar ortaya çıkarabilmektedir. 
 
Birçok havuz kimyasalı, belli bir tarih içerisinde kullanılmazsa tabii hayat koşulları çerçevesinde zaman geçtikçe parçalanabilmektedir. Yine bununla beraber, söz konusu kimyasallar gerekli şekilde saklanıp muhafaza edildiğinde, paketlenmesi yapılıp etiketlendiğinde, parçalanmaları engellenebilecek; sağlıklı ve risklerden uzak bir havuz keyfi standartları yakalanacaktır.
 
Yukarıda bahsettiğimiz gibi zamanla kullanılmayan ya da tabii hayat içerisinde parçalanma içine giren havuz kimyasalları, kullanılamaz hale gelebilmektedir. Kullandığınız kimyasalların parçalanıp işe yaramaz hale gelmesini ve bununla beraber çevresel şartları olumsuz etkilemesini istemiyorsanız, havuz kimyasallarının doğru depolanması kurallarına önem vermeniz yeterli olacaktır. 
 
Havuz Kimyasalları Nasıl Depolanmalıdır?
 
Havuz kimyasallarının geneli, yüzme havuzları için kullanılan ve etkili bir biçimde çalışan güçlü maddeler olmaktadır. Ancak tüm bu havuz kimyasallarının yanlış ve hatalı kullanımları ciddi sonuçlara yol açabilir; havuz kullanan kişilerde yanma ve yaralanmalara sebebiyet verebilir. Bu nedenle havuz kullanımı için üretilmiş olan söz konusu kimyasallar, çok fazla miktarda su ile seyreltilerek kullanılmalıdır. 
 
Kullanılan havuz kimyasalları konsantre şekilde sert bir yüzeye boşaltılır, temas ettirilir ya da kimyasalların buharları solunursa ciddi tehlikeler oluşmaktadır. Bu anlamda kullanacağımız havuz kimyasallarını nerede depolamamız gerektiğini bilmemiz de son derece önemli bir konudur. 
 
Kimyasallar tehlikeli ürünler olduklarından dolayı en iyi saklama yöntemi, kilit ya da tuş takımları sayesinde kontrollü erişime sahip olan güvenli alanlarda tutulması ile gerçekleştirilebilir. Bu kimyasallar, çevredeki evcil hayvanlarımızın ya da aynı şekilde küçük çocuklarımızın erişemeyeceği güvenli yerlerde saklanmalıdır. Bu sayede riskler engellenebilir, yüzme havuzları yalnızca eğlenceli mekânlar olarak ailemize ve sevdiklerimize keyif verebilir. 
 
Havuz Kimyasallarının Depolanması İçin 5 İpucu
 
Özellikle yaz aylarında sıklıkla kullanılan ama bununla beraber gerekli şartların sağlanması ve havuzun kapatılma işleminin yapılması durumlarında kış aylarında oldukça rağbet edilen yüzme havuzları, sağlığımızı tehdit etmeyen şartlar sağlandığında oldukça keyifli alanlar haline gelmektedir. 
 
Ancak keyifli olmasını sağlayan bazı ipuçları vardır. Bu ipuçlarından her biri, aslında sağlıklı koşullarda yüzme havuzu keyfine varmamızı sağlayan standart adımlara işaret eder. 
 
Yazımızın bundan sonraki kısmında inceleyeceğimiz 5 ipucu, hem sağlıklı şartlarda risksiz bir yüzme keyfi yaşamanızın hem de tehlike oluşturabilecek olan havuz kimyasallarını depolamanızın yollarını size sunacaktır. 
 
1.Güneş Işığına ve Neme Dikkat!
 
Havuz kullanma keyfine varmak isteyenlerin uyması gereken kurallardan bir tanesi, güneş ışığına ve neme maruz kalmaktan kaçınmaları gerektiğini gösterir. Havuz kimyasallarının doğru depolanması, gerek prefabrik yüzme havuzu gerekse diğer tip yüzme havuzları için son derece önemlidir.
 
Havuz kimyasallarını nerede saklamanız gerektiği konusunda şu kesindir ki; söz konusu kimyasallar doğrudan güneş almayan alanlarda muhafaza edilmelidir. Bu kimyasallar, güneş ışığına ve sıcaklığına karşı kötü şekilde tepki vermekte; belli reaksiyonları kontrol altında tutmak için serin ve karanlık ortamlara ihtiyaç duyulmaktadır. 
 
Açık havuzunuzun kimyasallarını depolama işlemini, havuzunuzdan mümkün olabildiğinde uzak bir yerde, kuru ve kapalı bir alanda yapmanız en akılcı yol olacaktır. 
 
2.Havalandırmaya Dikkat!
 
Arka bahçelerimizi süsleyen yüzme havuzlarımızda, bol bol havalandırma yapmamız gerekmektedir. Havuzlarımızın son derece steril ve temiz şartlara
kavuşabilmesini sağlayan kimyasalların havalandırmalı geniş alanlarda depolanması son derece önemlidir. 
 
Bunun aksine hava akışının az olduğu alanlarda, havuz kimyasalları reaksiyona girmeye başlamakta ve çevrede tehlike yaratacak dumanlar hızla birikmektedir.
 
Özellikle birden fazla havuz kimyasalının depolanması söz konusu ise kimyasalların havalandırmalı alanlarda tutulması, daha da önem kazanmaktadır. 
 
Tek başına daha az reaksiyona girebilecek olan kimyasallar, birden fazla şekilde kombine bir halde bulunduklarında, daha tehlikeli sonuçlar ortaya çıkarabilmektedir. Bu noktada havuz uzmanınıza başvurabilir ve firmanın yöntemleri sayesinde risklerden arınabilirsiniz.
 
3. Farklı Kimyasalların Nasıl Saklandığına Dikkat!
 
Havuzunuz için gerekli sağlık ve hijyen şartlarının sağlanmasını isteyen kullanıcılar olarak farklı kimyasalları nasıl sakladığınıza dikkat etmeniz gerekmektedir. Yaz geldiğinde sık sık ferahlamak ve keyifli vakit geçirmek için tercih ettiğimiz yüzme havuzları ancak bu sayede korunabilir ve eğlenceli mekânlar olarak hayatımızda yer edebilir.
 
Bu noktada farklı kimyasalların nasıl saklandığına dikkat etmek önemlidir. Özellikle farklı kimyasal maddelerin üst üste gelecek şekilde istiflenmesi ilk akla gelecek olan yöntem olarak görülmektedir. Söz konusu havuz kimyasallarını gelişigüzel şekilde düzenlemek bu noktada önerilmeyen yöntemlerdendir. 
Her kimyasal ürünün etiketi üzerinde yazan talimatlarına dikkat etmek, yine en akılcı yollardan biri olacaktır. Bu anlamda örnek vermek gerekirse asitler ve oksitleyiciler kesinlikle birbirine yakın tutulmamalıdır. Güvenli bir depo yeri belirlenmesinin ardından yerde ya da baş üzerinde hiçbir kimyasalın olmayacağı şekilde düzenleme yapmak gerekir. Bu sayede kimyasal ürünlerimiz düşmez ve dökülmezler; olası tehlikelerden kaçınmış oluruz.
 
4.Havuz Kimyasallarının Yanıcı Maddelerden Uzak Durmasına Dikkat!
 
Yüzme havuzları, pek çoğumuzun keyifli vakit geçirmek ve günlük hayatın stresinden uzak durmak için tercih ettiği mekânlardır. Ancak bu ortamlarda olası risklerin en aza indirilmesi, keyfin sürekliliğini sağlamaktadır. 
 
Bu anlamda havuz temizleme kimyasalları doğru depolanması konusunda yanıcı maddelerden uzak tutulmasına da dikkat edilmelidir. Kimyasallar yanıcı maddelerden uzak bir alanda saklanmalı; kimyasalların saklandığı dış depolama alanlarında yanıcı olan hiç bir şey bulunmamalıdır. 
 
Buna en güzel örnek; çim biçme makinası gibi gazla çalışan bir alet ile verilebilir. Bu tip gazla çalışan bir alet, söz konusu havuz kimyasallarından tamamen farklı bir alanda saklanmalıdır. Depolama alanı, açık hava ateş çukuru ya da ızgara gibi ısı kaynaklarından da uzak bir alan olarak tercih edilmelidir.
 
5.Kapların Kullanımına Dikkat!
 
Bahçelerimizi ve dahası hayatımızı süsleyen prefabrik havuz ya da farklı tip havuzlarımız için kullandığımız havuz kimyasallarının doğru depolanması konusunda son bir ipucumuz daha var!
 
Kapları yeniden kullanmamalı ve değiştirmeyi unutmamalısınız! Çünkü havuz kimyasal kapları tehlikeli bir durum oluşturabileceği için tekrar kullanılmamalıdır. Yine aynı şekilde kimyasalların başka bir kaba aktarılması da önerilmemektedir. Havuz kimyasallarınızı saklarken orijinal kapları içerisinde kullanmanız tavsiye edilir. Çünkü her kap, içermiş olduğu kimyasalın özel depolama ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmış ve üretilmiştir. Bu nedenle havuz ürünleri içerisinde yer alan kapların değiştirilmesi kesinlikle önerilmemektedir. 
 
Aynı tip bir kimyasalı boşalttığınız bir diğer kimyasalın kabına koysanız bile, yeni kimyasal ile eski kimyasalın reaksiyona girmesine neden olursunuz. Bu durumda dumanlar oluşabilmekte; risk oluşturabilmektedir. Bu noktada sağlığınızı riske atmayıp her kimyasal için ayrı araç ve ölçüm maddeleri kullandığınızdan emin olmanızı rica eder; havuz uzman firmanızdan gerekli durumlarda yardım almanızı, sağlıklı hijyen şartlarınız için tavsiye ederiz.
 
TOP