HAVUZ TALEBİNİZ SADECE 3 ADIMDA HAYALDEN GERÇEĞE DÖNÜŞSÜN!

1 BAHÇENİN RESMİNİ ÇEK!
2 WHATSAPP'DAN
0 530 144 72 13'E GÖNDER
3 HAVUZUNUZ BAHÇENİZE GELSİN!

Görüş ve önerileriniz için lütfen info@havuzizmir.net mail adresine talebinizi iletin. Teşekkür ederiz!

Havuzlarda Coronavirüs Bulaşma Riski Var MI

Havuzlarda Coronavirüs Bulaşma Riski Var MI
Coronavirüs günümüzde Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından belirtilen bir pandemik hastalıktır.
Birçok havuz derneği, özellikle yüzme havuzu sahipleri COVID-19 salgınının dünya üzerindeki etkisini izliyor.
 
Hastalık Kontrol Merkezi(CDC), eğlence amaçlı su iletimiyle ilgili bilgiler de dâhil olmak üzere COVID-19 ve su iletimiyle ilgili rehber olabilecek bir yazı yayınladı. Bu bilgileri kuruluşlarınızla ve COVID-19'un su yoluyla yayılmasıyla ilgili soruları başkalarıyla paylaşmanızı öneririz.
 
Özellikle,  Hastalık Kontrol Merkezi(CDC) rehberliği şunları belirtir:
 
“COVID-19'un havuzlar ve spa küvetleri kullanılarak insanlara yayılabileceğine dair bir kanıt yok. Havuzların ve jakuzilerin düzgün çalışması, bakımı ve dezenfeksiyonu (örn. klor ve brom ile) COVID-19'a neden olan virüsü temizlemeli veya etkisizleştirmelidir. ”
 
Bu rehber ve su ile ilgili diğer rehberler www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/php/water.html adresinde bulunabilir. Hastalık Kontrol Merkezi(CDC)'nin halka açık havuzların düzgün çalışması, bakımı ve dezenfeksiyonu için önerileri hakkında daha fazla bilgi için www.cdc.gov/healthywater/swimming/aquaticsprofessional/ Operating- public-swimming-pools.html adresini ziyaret edin.
 
COVID-19 ve Su İle İlgili Diğer Sorular
 
COVID-19 virüsü içme suyuna yayılabilir mi?
 
COVID-19 virüsü içme suyunda tespit edilmemiştir. Çoğu belediye içme suyu sistemindeki gibi filtrasyon ve dezenfeksiyon kullanan geleneksel su arıtma yöntemleri, COVID-19'a neden olan virüsü temizlekte veya etkisiz hâle getirmektedir.
 
COVID-19 virüsü dışkıda bulunur mu?
 
COVID-19'a neden olan virüs, COVID-19 tanısı alan bazı hastaların dışkısında ortaya çıktı. Serbest bırakılan virüs miktarı bilinmemektedir. Virüsün vücutta ne kadar sürdüğü ve dışkıdaki virüsün bulaşıcı olup olmadığı üzerinde faktörler olabilir.
 
COVID-19'un enfekte bir kişinin dışkısından bulaşma riski de bilinmemektedir. Bununla birlikte, Coronavirüs ile ilgili önceki salgınlardan elde edilen verilere dayanarak, iletim beklentisi düşüktür.
 
COVID-19 virüsü kanalizasyon sistemleri yoluyla bulaşabilir mi? 
 
Şimdiye kadar, COVID-19'a neden olan virüsün kanalizasyon sistemleri yoluyla bulaşma riski düşüktür. CDC,(Hastalık Kontrol Merkezi) COVID-19 aktarımındaki tüm verileri, bilgi ulaştıkça gözden geçirmektedir. COVID-19'un kanalizasyon yoluyla iletimi mümkün olsa da, bugüne kadar hiçbir kanıt yoktur. Bu rehber, yeni kanıtlar geldikçe gerektiği şekilde güncellenecektir.
 
Benzer bir virüs olan SARS, arıtılmamış kanalizasyonda 2 ila 14 güne kadar tespit edilmiştir. 2003 SARS salgını sırasında, kanalizasyon aerosolleri ile ilişkili belgelenmiş iletim vardı. Koronavirüsleri inaktive etmek için standart belediye atık su sistemi klorlama uygulamaları yeterli olabilir. Şehirde virüsün yayılmasını durdurmak için bol miktarda klor bulunduğundan emin olunmalıdır. Atık su ve kanalizasyon çalışanları standart uygulamalar kullanmalı, temel hijyen önlemlerini uygulamalı ve mevcut iş görevleri için öngörülen kişisel koruyucu ekipman (KKD) kullanmalıdır.
 
Atık su çalışanları kendilerini COVID-19 virüsünden korumak için ekstra önlemler almalı mıdır?
Atık su arıtma tesisi işletmeleri, çalışanların atık suya maruz kalmasını önlemek için rutin uygulamaları takip etmelerini sağlamalıdır. Bunlar, arıtılmamış kanalizasyon suyunu kullanırken iş görevleri için normalde gerekli olan mühendislik ve idari kontrolleri, güvenli çalışma uygulamalarını ve KKD'leri kullanmayı içerir. Atık su arıtma tesislerindekiler de dâhil olmak üzere, atık su yönetimi operasyonlarında yer alan çalışanlar için ek COVID-19'a özgü koruma önerileri yoktur.
Lütfen yukarıda anlatılan bilgileri, COVID-19'un su yoluyla yayılması hakkında soruları olabilecek başkalarıyla paylaşın. Rehberlik ve su ile ilgili diğer bilgilere www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/php/water.html adresinden ulaşılabilir. CDC'nin (Hastalık Kontrol Merkezi) halka açık havuzların düzgün çalışması, bakımı ve dezenfeksiyonu için önerileri hakkında daha fazla bilgi için www.sermedhavuz.com.tr  
 
Düşüncelerimiz şimdiye kadar bu salgından etkilenmiş durumdadır. Sizi bu konuda CDC kılavuzlarıyla güncel bir şekilde bilgilendirmeye devam edeceğiz.
 
Tüm yeni yüzme havuzu ipuçlarından haberdar olmak için bültenimize kaydolun!
 
İzmir Havuz, havuz sektöründe bir ilki gerçekleştirmekte ve modern online satış sistemine geçerek hem havuz hem de havuz aksesuarları ürünlerinde online satış hizmeti sunmaktadır.
 
Profesyonel ve konusunda deneyimli ekibi sayesinde havuz ekipmanlarınızı kaliteli ve güvenilir şekilde online alabilirken, aynı zamanda prefabrik havuz seçiminde size yardımcı olmaktadır.
 
Uzman ekibimize ulaşmak için 0850 495 02 00 / 0532 111 73 73 numaralı hatlarımızdan ulaşabilir ya da info@sermedhavuz.com.tr adresimizden e-posta yoluyla da uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.
 
TOP