HAVUZ TALEBİNİZ SADECE 3 ADIMDA HAYALDEN GERÇEĞE DÖNÜŞSÜN!

1 BAHÇENİN RESMİNİ ÇEK!
2 WHATSAPP'DAN
0 530 144 72 13'E GÖNDER
3 HAVUZUNUZ BAHÇENİZE GELSİN!

Görüş ve önerileriniz için lütfen info@havuzizmir.net mail adresine talebinizi iletin. Teşekkür ederiz!

Havuz Temizleme Sistemleri Nasıl Çalışır

Havuz Temizleme Sistemleri Nasıl Çalışır
Havuz gibi, belli bir alanda biriken ve doğal sirkülasyon imkânı olmayan sular kirlenmeye ve bakteri ...
Havuzlar Neden Kirlenir?
 
Havuz gibi, belli bir alanda biriken ve doğal sirkülasyon imkânı olmayan sular kirlenmeye ve bakteri üretmeye oldukça elverişlidir. Havuzlar, kullanan kişilerden kaynaklı saç kılı ve ölü derileri barındırır. Ayrıca bakteri, virüs ve yosun sporları da havuz suyunun kirlenmesine neden olur. Genellikle açık alanlarda konumlandıkları için havuzlar çevresel ve iklimle alakalı kirliliğe de maruz kalabilir. 
 
 
Bu nedenle suyun havuz içerisinde sirkülasyonunu yaratarak temizliğini sağlayan sistemler geliştirilmiştir. Ayrıca bu temizliğe destek olması için havuzlarda belli kimyasal karışımlar aracılığıyla hijyen unsurları tamamlanmaya çalışılır.
 
 
Havuz Temizleme Sistemleri Nasıl Çalışır? 
 
Havuz temizleme sistemleri en yaygın kullanımları baz alacak olursak ikiye ayrılabilir: taşmalı havuzlar ve skimmerli havuzlar. Bir tanesi taşmalı havuzlardır. Taşmalı havuzların çalışma prensibi, suyun havuz yüzeyinin üzerine taşırılarak kenarlardaki taşma kanalları aracılığıyla denge tankına aktarılır. Denge tankı içerisindeki su filtreden geçirilerek kanallar aracılığıyla havuza tekrar gönderilir. Havuzun en çabuk kirlenen kısımlarının yüzeyi olduğu düşünülürse, taşma havuzların yüzeyi temizleme ihtiyacına cevap verdiğini söyleyebiliriz. 
 
 
Skimmerli havuz larda ise, skimmer (satıhtan emişli) aparatı havuzun içerisinde bulunur. Havuz içi aksesuarlarından biri olan skimmer aracılığıyla havuz suyu çekilerek filtreye gönderilir. Filtrede temizlenen su besi kanallarıyla havuza tekrar katılır. Havuzun büyüklüğüne göre havuz içerisindeki uygun konumlara birkaç skimmer yerleştirilebilmektedir.
 
TOP